przekąski, sałatki, warzywa w roli głównej

Surówka z ogórka i rzodkiewki

Czyli mizeria z dodatkiem rzodkiewki  Idealny dodatek do letnich dań obiadowych.

DSC_0925aa

Składniki (na około 4 porcje):

  • 1 ogórek
  • około 15 rzodkiewek
  • 125 g jogurtu naturalnego (3-4 łyżki)
  • 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany
  • sporo świeżo mielonego pieprzu
  • sól do smaku
  • garść koperku

Przygotowanie:
Ogórka umyć i obrać, pokroić w cienkie plasterki. Rzodkiewki dokładnie umyć i również pokroić na cienkie talarki. Wszystko wrzucić do miseczki, dodać jogurt, śmietanę oraz posiekany drobno koperek. Wymieszać i doprawić do smaku.

DSC_0923aa DSC_0924aa DSC_0930aa DSC_0932aaNowalijkowe Kucharzenie