Dania główne Dania mięsne Przekąski Warzywa w roli głównej

Szparagi w boczku z grilla

Szybki przepis, idealny dodatek do dań z grilla, ale może być również daniem samym w sobie. Takie szparagi doskonałe są również do sałatek. Ja np. połączyłam je na śniadanie z jajkiem na miękko. Doskonałe z grilla, ale równie dobre z piekarnika 🙂 Innymi słowy: dobre do wszystkiego! 🙂

DSC_0811aa

Składniki:

  • Pęczek szparagów
  • plasterki boczku, lub np. szynki parmeńskiej

Przygotowanie:
Szparagi myjemy, osuszamy, odłamujemy twarde końcówki. Następnie każdy szparag dokładnie owijamy boczkiem. Kładziemy na grilla i grillujemy około 15 minut, aż szparagi zrumienią się ze wszystkich stron. W piekarniku pieczemy je również około 15-20 minut w temperaturze 200 stopni.

DSC_0814aaGrillowanie 2014

You may also like...

5 Comments

  1. Daria says:

    Zachęcam do udziału w konkursie http://www.meskiwypas.pl/meskie-grillowanie-konkurs/

    1. Sylwia-Follow the Taste says:

      dziękuję, chętnie skorzystam 🙂

      1. ale zgłoszenie musi spełniać warunki, takie jak odpowiednia karteczka na zdjęciu i link pod postem konkursowym na Fb

        1. Sylwia-Follow the Taste says:

          cóż, nie doczytałam, na karteczkę już za późno…

          1. Daria says:

            Szkoda 🙁

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.