Składniki:
- 1/2 małej czerwonej kapusty
- pół puszki ananasa
- pęczek koperku
- spora garść orzeszków ziemnych (niesolonych!)
sos:
- 1 łyżka majonezu
- około 1 łyżka miodu
- około 1-2 łyżek syropu z ananasa z puszki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- odrobina soli i pieprzu do smaku
Przygotowanie:
Kapustę umyć, oderwać wierzchnie liście i poszatkować dość drobno, wrzucić do miski. Następnie dodać pokrojonego w kostkę ananasa z puszki, posiekany koperek oraz posiekane orzeszki ziemne (ja posiekałam średnio drobno). Składniki sosu wmieszać ze sobą, doprawić do smaku i zalać nim sałatkę. Wszystko dokładnie wymieszać i zajadać. Surówka smakuję również dobrze jak trochę się przegryzie. Jest to świetny dodatek do mięs jak i również do ryb 🙂