Składniki:
- 4-5 jajek
- 1 mała puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 małe dojrzałe awokado
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
- odrobina soku z cytryny (opcjonalnie)
- sól, pieprz
- dodatki: szczypiorek, kiełki
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić na połówki.
Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, miąższ włożyć do miseczki. Następnie dodać odsączonego tuńczyka, majonez oraz jogurt. Z jajek delikatnie wyjąć żółtka i dodać do masy. Wszystko bardzo dokładnie rozgnieść widelcem aż farsz będzie jednolity i dosyć gładki. Doprawić do smaku sporą ilością soli, pieprzu i ewentualnie soku z cytryny.
Łyżeczką delikatnie, ale czubato faszerować białka. Posypać np. szczypiorkiem.